Látogatóban a lillafüredi pisztrángtelepen

  • 2013.06.13.
  • 8

Megbújik a völgyben.

Mégis mindenki megtaláljaMiskolc, aztán Lillafüred, aztán jobbra be a hasadékba vezető úton. Nagyjából ennyi felkészüléssel mentem a helyszínre. Ott persze nem volt térerő, így csak Gabojsza útbaigazítására meg az út szélén parkoló sok autóra hagyatkozhattam. Nos, nem volt nehéz észrevenni, hova megy ez a rengeteg ember: pisztrángot enni, venni. Hoitsy György meghívására érkeztünk, páran bloggerek: Gabojsza mellett Gabah és Millie. Először körbejártuk és megnéztük, hogyan lesz friss forrásvízből, szaktudásból és néhány parányi halivadékból isteni sült meg füstölt pisztráng.
Itt nőnek, növekednek, friss, tiszta 8-10 fokos forrásvízben a halak.

Végül mi is kaptunk némi alapanyagot meg egy konyhát és alkottunk is néhány finomságot. Gabojsza aszalt paradicsomos morzsával sütötte meg a halfilét, Gabah a füstölt halat grillezett cukkínibe, illetve padlizsánba tekerte, Millie gondoskodott a sütikről. Én pedig halpogácsát (fasírtot) fabrikáltam.

Titkos fűszerkeverékben és 3 lisztbe panírozott, aznap fogott hal. Isteni!Fantasztikus nap és este volt, színtiszta élvezet a hűvös, tiszta levegőjű völgyben lenni, létezni, levegőt venni és persze eszegetni.

Címkék

Hal Esemény