Sárgarépa krémleves

  • 2013.06.10.
  • 7

Hozzávalók:- kb. 80 dkg sárgarépa- 1 fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- 2 l alaplé (nekem húsleves volt)- 2 ek vaj- só, bors, - 1/2 tk curry, - 1/2 tk örölt gyömbér- 2 dl főzőtejszínElkészítés:A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a vajon megfonnyasszuk.Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékony karikára vágott sárgarépát, majd egy keveset pároljuk.Felöntjük az alaplével, beletesszük a megpucolt és áttört fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel majd fedő alatt puhára főzzük.Levesszük a lángról és összeturmixoljuk.A levesből pár kanállal merünk a tejszínhez a hőkiegyenlítés miatt és visszacsurgatjuk a levesbe, majd összemelegítjük.Levesgyönggyel tálaljuk.