Szűz és hagyma avagy Dinsztem sincs róla

  • 2015.11.20.
  • 5

Egyszerű ötletnek tünt, amikor először elkélszítettem ezt a fincsi hagyma„ragut”, bár akkor még tökmag nélkül történt és olyan jól sikerült, hogy többen is megdícsérték azt az isteni „káposztát”
KÖMÉNYES SZŰZÉRMÉK,

TÖKMAGOS DINSZTELT HAGYMÁVAL


ÉS DÖDÖLLÉVELHozzávalók:60 dkg szűzpecsenye35-40 dkg vöröshagyma2-3 ek. tökmag2-3 ek. amlaecetfűszerpaprika őrölt köménybors, só sertészsír4 adag dödölleA szűzpecsenyét felszeleteljük (igény szerint enyhén klpofolhatjuk) sózzuk, borsozzuk és köménnyel ízesítjük; egy serpenyőben szépen megsütjük.A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, kevéske sertészsíron, enyhén megpirítjuk, közészórjuk a tökmagot, sózzuk, köménnyel és egy picike (csak a színe miatt) fűszerpapikával megszórva és almaecettel meglocsolva roppanós puhára pároljuk, dinsztejük.Tálaláskor a szűzérmek tetejére halmozzuk a hagymát és
Dödöllével tálaljuk.