Extra puha csöröge fánk

  • 2015.01.10.
  • 0

…vagy nevezhetjük forgácsfánknak is kinek, hogy tetszik Lassan itt a farsang és a fánkok ideje.Én bevallom nem szerettem a csörögét,míg anyumét meg nem kóstoltam.Kicsit hangolt a recepten és máris megszerettem! Hozzávalók:4 tojássárgája35 dkg liszt1 1/2 pohár tejföl2 ek. cukorkb. 2 ek. rum1 cs. sütőpor1 csipet sóporcukor és vaníliás cukor a szóráshozElkészítés:A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorralés a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóvaltéglalap alakúra vágjuk.Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.