Diós mézes krémes (glutén- és laktózmentes, édesítővel)

  • 2019.12.02.
  • 2

Egy régebbi receptemet újítottam fel, a krémet rizsdarával készítettem és a diós piskótán is alakítottam. Nekünk ez lesz az egyik karácsonyi sütink ;).Hozzávalók:Mézes lapokhoz:120 g barna rizsliszt20 g útifű maghéj30 g tápióka liszt1 tojás
6 g sütőpor30 g eritrit
2 ek méz30 g növényi tej50 g margarin vagy kókuszzsírElőször összekeverjük a száraz hozzávalókat majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat. Összegyúrjuk a tésztát és fél órára hűtőbe tesszük.Két sütőpapír között kinyújtjuk (kb 36x25 cm-es téglalapra), és 180 fokon kb 15 percig sütjük, majd miután kihűlt kettévágjuk (így kapunk két 18x 25-s lapot).Diós piskótához:40 g darált dió20 g barna rizsliszt20 g tápióka liszt3 tojás30 g eritritegy csipet só1 kk sütőporA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk az édesítő felével. A sárgáját habosra keverjük az eritrit másik felével . A fehérje 1/3 át hozzákeverjük a sárgájához majd a maradék fehérjét is óvatosan beleforgatjuk, végül a liszteket is hozzáadva egységes masszává keverjük.180 fokon sütjük kb 27 percig (tepsi mérete: 18x25 cm).Krém:5 ek eritrit7 ek rizsdara5 dl növényi tejegy csipet sóreszelt citromhéj200 g margarin vagy kókuszzsírA hozzávalókat egy lábosba tesszük és folyamatos keverés közben besűrítjük (kb 10 perc). Ha kihűlt hozzákeverjük a margarint.
Összeállítás:A kihűlt mézeslapra lekvárt kenünk majd a krém felét, erre jön a diós piskóta, lekvár és a krém másik fele végül a második mézes lap.
A tetejére csokimáz kerül, ami lehet olvasztott étcsoki.