Ízletes és omlós: Különleges fűszeres panírban sült rántott hús

  • 2017.12.01.
  • 0

Ha imádod a ropogós bundában sült finomságokat, ezt ki kell próbálnod!

A régebbi idők családi hagyományai szerint, mindig a vasárnapi ebédek jellemző fogása volt, hogy mindenki rántott húst készített. És persze, hogy mindenki úgy készítette, ahogy a családjában megszokta, megtanulta. Mára már, bármikor készítjük, a sikere töretlen, tehetjük zsömlébe és vihetjük magunkkal a munkába, akár szendvicsként, ehetjük salátával, finom körettel. Hétköznapi, hétvégi és persze családi és ünnepi összejövetelekkor is igazán jó választás, hiszen képtelenség elrontani, mindenki imádja, de mindig lehet finomabb! Most hoztam egy nagyon különleges és finom változatot. Érdemes kipróbálni. Kezdőknek is ajánlom.

Különleges fűszeres panírban sült rántott hús recept gluténmentes (édesburgonya pürével, brokkolival és vegyes savanyúsággal) Hozzávalók: 6 szelet csirkemell, vagy sertéstarja, pulyka, karaj, sertéscomb, borjúPanírozáshoz: rizsliszt 2-3 db tojás 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű kb. 2 dkg sajt – reszelve 1 db kicsi nyers krumpli – reszelve natúr nachos chips (Aldi) és gluténmentes zsemlemorzsa itt – (fele-fele arányban) Fűszerek: *ötbors durvára darált fűszer *Himalája só *cayenne bors *chili pehelySütéshez: kókuszolaj itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Fűszeres panírban sült rántott hús elkészítése:A húst sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket:Első tányérba tegyük a rizslisztet. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, ízlésünknek megfelelően.A második tányérba tegyük a tojást, mascarponét, reszelt sajtot, egy csipet sót, borsozzuk, és a reszelt krumplit, majd jól keverjük el egy villával.A harmadik tányérba pedig tegyük a zsemlemorzsát, illetve a tortilla chipset egy darálón őröljük meg, majd keverjük hozzá, fele-fele arányban, és sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel és cayenne borssal.Majd a fentieknek megfelelően, a hús panírozzuk be, a sorrendnek megfelelően. Majd bő forró kókuszolajban süssük ki. Ha elkészültünk, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga. Kínáljunk hozzá, blansirozott brokkolit, édesburgonya pürét és vegyes savanyúságot.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza