Tiramisu pohárban

  • 2013.10.30.
  • 4

Imádom a tiramisut, de semmiképp nem a tojásos verziót, ezért sem mondanám semmiképp autentikusnak a receptet, no meg a forma miatt sem, de E-baba keresztelőbuliján kiállta a próbát, így szívesen ajánlom mindenkinek. A recept megtalálható a Kifőztük magazin novemberi számában is.Hozzávalók (4 személyre)250g mascarpone100 ml tejszín 100 g porcukor1/2 narancs lereszelt héja (elhagyható) 1/2 rúd vanília 100 g babapiskóta2-3 dl erős kávé1 tk. cukrozatlan kakaóporA tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomunk belőle. A babapiskótákat félbetörve megmártjuk a kávéban, a krémmel felváltva rétegezve feltöltjük a poharakat. Az elkészült desszertek tetejét tálalás előtt meghintjük kakaóval.