Zserbógombóc

  • 2013.01.06.
  • 7

Lemaradtam, mint a borravaló. Sebaj, lesz itt még az idén is karácsony, ha már a világvége elmaradt.Olyan sokat olvasgattam a Puffin-féle zserbógombócról, hogy végül megcsináltam. Aztán újra megcsináltam. És újra. Szóval elég jó. :)Hozzávalók:15 dkg aszalt sárgabarack15 dkg darált dió2 evőkanál rum (eredetileg narancslikőr. én barackpálinkával is megcsináltam. :))forró
víz2 evőkanál porcukor1 evőkanál baracklekvárfél teáskanál rum Hozzávalók a csokibevonathoz:15 dkg étcsokoládé1 tk olajAz aszalt sárgabarackokat meglocsoltam a rummal, és felöntöttem annyi forrásban lévő vízzel, amennyi épp ellepte (ebben eltértem az eredeti recepttől). Bő fél órán át hagyjuk őket állni. Utána turmixgépben vagy aprítógépben összedaraboljuk, és az összes többi hozzávalóval egy masszává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy időre.Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, és a gombócokat is visszatesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljanak. A csokit vízgőz fölött megolvasztom, hozzákeverem a pici olajat, és a gombóckákat sorban megfürdetem a csokiban. Sütőpapírra teszem őket, és irány vissza a hűtő. Ha jól megdermedt rajtuk a csokibevonat, kiigazítjuk a talpacskáikat, és papírkapszliba ültetve csodás gasztro-ajándékot kapunk.