Zöldséges tofurántotta
- 2013.03.22.
- 2
Már-már Gréta receptjeinek "hivatásos" kipróbálója lehetnék :), hiszen sorban készítem el a receptjeit és óriási sikerük van nálam. Eszméletlen jókat eszem - teljesen vegánul.Ráadásul a tofuval is nagyon jó barátságot kötöttem, szeretem bepácolva-megsütve, fasírtban "túróként" és most a rántottában is szuperül működött.Persze sokfajta zöldségből is finom, mehetne bele még mondjuk padlizsán vagy gomba.Kell hozzá: ( 2 adag )1 darabka ( talán 15 centis ) póréhagyma1 kaliforniai paprikakb. 1 dl paradicsomlé1 cukkini2 nagy marék spenótolívaolajsó, bors, cayenne bors, bazsalikom, oregano --------------------------fél ( 15 dkg ) füstölt tofu1 kk kurkuma1-2 ek szójaszósz* először a felszeletelt pórét és a felkockázott paprikát kezdjük olajon párolni-pirítani, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket.* kb. 5-6 perc párolás után mehet bele a felkockázott cukkini és újabb 10 perc múlva a megtisztított, csíkokra vágott spenót is* közben a tofut a kurkumával és a szójaszósszal egy villa segítségével szétnyomkodjuk* ha a züldségek már puhák - a spenótnak csak 1 perc kell - hozzáadjuk a tofut is, majd az egész rántottát alaposan összeforgatjuk, összesütjük. Zöldsalátával, házi kenyérrel.....egy pohár fehérbor......hmmm.
A szerzőről
Egészségmánia
Címkék