Zöldséges marharagu gőzgombóccal

  • 2020.07.12.
  • 0

Miután kissé enyhült az idő, így már bátran merem ajánlani, hogy kapcsoljuk be a sütőt és készítsük el ezt az ízeiben olyan telt, gazdag egytálételt. Igen, tudom... Megint egy egytálétel. De mit csináljak, ha vonzódom a könnyen elkészíthető, nem pepecselős munkával elkészített ételekhez? Mert ez megint egy ilyen. Összekészítem az alapanyagokat, beteszem egy edénybe és irány a sütő. Ott meg - igaz, legalább 2 órán keresztül - csak sül magában, fő magában, hogy a végén egy igazi ízorgia kerüljön az asztalunkra. 
De nézzük, miről is van szó. Kicsit kevertem a libanoni, a magyar és a német konyha sajátosságait. Azt gondolom, hogy egy-egy ilyen fúzió olykor fantasztikus eredményeket szül.
Először is jófajta marhalábszár az alap, hozzá sok zöldség, arab fűszerkeverékkel és a végén a GŐZGOMBÓC! A gőzgombóc, ami megint csak egy méltánytalanul elfeledett, vagy csak sós ételeknél ritkán használt csoda. A gőzgombóc, ami akkor tökéletes, ha könnyű és légies.
Persze van ennek is lassabban (kelt tésztás), és van a gyorsabb (sütőporos) verzió. Az utóbbit választottam :)
Az eredmény magáért beszél (szerintem):

[...] Bővebben!