Zöldségek,a fagyasztóba.

  • 2024.07.08.
  • 0



Sokféle módon tárolhatjuk a zöldségféléket.Én most
leves alapnak használt, tárolási módokat,szeretnék leírni.

Delikát házilag, télire, fagyasztóba.

1 kg sárgarépa1 kg petrezselyem50 dkg paradicsom50 dkg káposzta

50 dkg karfiol25 dkg zeller

25 dkg karalábé25 dkg kelkáposzta

25 dkg hagyma25 dkg paprika (sárga, zöld piros)

1 csokor zeller levél1 csokor lestyán levél (delikát növény)

1 csokor petrezselyem levélAz anyagokat tárcsás darálón ledarálom (húsdarálón is lehet), jól összekeverem, és simító záras zacskókba ellapítom, leforrasztom.


Le fagyasztom.

















Így néz ki!

Régen 1 kg sóval keverték el és így üvegekbe rakva, elállt.Leves alapnak, párolt rizsbe, burgonya levesbe, zöldséges levesekbe, kitűnő vitamin bomba télen hol van ennyi fajta friss zöldség, hamar megfő.

Újabban nagy segítség ez a daráló, ami szép szálasra darálja a zöldségeketLEVES:
Egy kis zacskó tartalma 2 tányér leveshez elegendő.Vízbe rakom, kevés zsiradékot adok hozzá, sózom, borsozom, ha felfőtt mehet bele a leves betét. Ami lehet: gyöngy tészta, bármilyen száraz tészta, vagy galuska. Reszelt tésztával a legfinomabb. De rizst is főzhetünk bele. Mire a leves betét át fő a darált zöldségek is, megpuhulnak. Nincs benne tartósító (E 300 stb...) én nem használom a bolti delikátot, és leves kockát.


Ez a keverék
mindent pótol.A saját ízlésem szerint állítom össze, pl. én paradicsomot, és zellert, kevesebbet teszek bele.

Nem szeretem a zeller harsány ízét, a paradicsom meg ellágyítja kissé.Zöldség levél, paprikában:A kicsumázott paprika hegyébe egy koktél paradicsom, kerül.

Erre lestyán és zeller, majd a petrezselyem zöld, jó szorosan bele nyomkodom..