Zöldborsós-sárgarépás sertéskaraj
- 2013.05.28.
- 2
Hozzávalók:60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, 25 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 5 dkg vaj, olaj, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.Elkészítése:A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A vajban megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára vágjuk. Kevés olajon aranyszínűre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval. Lefedve, saját levében, kis lángon pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és együtt pároljuk puhulásig. Ezután beletesszük a hússzeleteket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.
A szerzőről
Süssünk, főzzünk valamit!