Vegyes nyárs háromféle mártogatóval

  • 2013.06.06.
  • 6

Hozzávalók:50 dkg sertéstarja, 2 kisebb tök vagy cukkini, szalonna, 1 paprika, 1 hagyma, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma.Elkészítése:A tarját felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A hagymát, paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A cukkinit szeletekre, a szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk. A tarját kockára vágjuk, majd a szalonnával és a zöldségekkel felváltva nyársakra húzzuk. Forró faszénparázs fölött megsütjük, azonnal tálaljuk.A fokhagymás mártogatóhoz: 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 dl joghurt, olívaolaj, só.A római köményes mártogatóhoz: 2 dl joghurt, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál citromlé, só, őrölt fehér bors.A kapros mártogatóhoz: 1 evőkanál majonéz, 1 dl joghurt vagy tejföl, 2-3 szál friss kapor, só.A mártogatóhoz a hozzávalókat összekavarjuk, és amíg a nyársak elkészülnek hűtőben tároljuk.