VASÁRNAPI HŰŰŰŰDEFINOOOM - CLAFOUTIS

  • 2013.04.21.
  • 9

Ugyan kisütött a napocska, még nincs cseresznye és meggy szezon. Én azonban nem bírom ki addig, hát befőttel dolgoztam.:-)Nagyon egyszerű francia édesség ez a clafoutis, 15 perc alatt előkészítettem, és aztán már csak a sütőnek kellett dolgoznia. :-)Íme a végeredmény:Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Hozzávalók:meggy befőtt125 gr teljes kiőrlésű liszt3 ek fehér liszt2 csomag vaníliás cukor10 dkg cukor1 csipet só3 dl tej3 tojásPhoto by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Elkészítés:A meggyet lecsöpögtettem, mert csak a gyümölcsöt használtam fel. A tésztája úgy készült el, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekevertem. A teljes kiőrlésű liszt, a fehér liszt, a cukor és a vaníliás cukor keverékéhez hozzáöntöttem a felvert tojásokat és a tejet. A sütő formákat kikentem vajjal, majd az aljára szépen felsorakoztattam a meggyeket. Erre ráöntöttem a palacsinta tésztához hasonló masszát, és beraktam az előmelegített sütőbe úgy fél órára sülni a finomságot.Nem lett túl édes, és jól esik a meggy savanykás íze is.Fel tudnám falni az egészet.. de erős vagyok.. ;-)-KcZ-