Túró rudi torta

  • 2013.03.16.
  • 5

Nagyon szeretem a túró rudit, természetesen a Pöttyös az igazi, de mellette nem vetem meg a másfélét sem. :D Korábban még sosem próbálkoztam torta formában elkészíteni, nem is értem miért, pont olyan jól esik, mint az eredeti, csak itt több a munka a csomagolás feltépésénél...de ilyen végeredmény mellett nem bánom!A receptet Sütőtök89 leírása alapján készítettem, fél adag töltelékkel, de dupla adag keksszel.Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)40 dkg kakaós keksz18 dkg olvasztott vajKrémhez25 dkg túró25 dkg mascarpone5 ek porcukor vagy édesítő1 citrom reszelt héja1 tk citromléfél cs zselatin fix1 dl habtejszínTetejéremaradék kekszolvasztott csoki vagy tortabevonóA kekszet nagyjából összetörjük és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt kis tortaforma aljára nyomkodjuk kb. a felét.A krémhez minden hozzávalót kimérünk egy nagy tálban és alaposan összedolgozzuk. (még a tejszínhabot sem kell külön felverni) Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát vagy más gyümölcsöt is.A kapott masszát belesimítjuk a formába.Erre szórjuk a maradék vajas kekszet.Tortabevonót vagy sima étcsokit olvasztunk és óvatosan rácsorgatjuk a kekszes rétegre, majd betesszük a hűtőbe és másnapig türelmesen várunk.Aki szeretné bekarcolhatja a félig dermedt csokiréteget a tetején, így másnap könnyebb lesz felszeletelni.Túró rudi imádóknak kötelező édesség! :)Jó étvágyat mindenkinek!