Sütőtökkrémes spagetti pirított gombával

  • 2024.11.28.
  • 3

Ez egy igazán könnyű és egyszerű húsmentes, tésztás fogás. Gyorsan elkészül, igazi hétköznapi étel.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg durum spagetti
*15 dkg sült sütőtök
*2 dl tejszín
*kevés olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*25 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*1-2 ek napraforgómag

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. A napraforgómagot száraz serpenyőben
megpirítjuk és félretesszük. Kevés felforrósított olajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a villával áttört sült tököt,
majd a tejszínnel jól átforraljuk. Ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A gombát nagyobb darabokra vágjuk, felforrósított
olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőtökös spagettit a pirított gombával és a magokkal megszórva kínáljuk.