Sütőtök krémleves
- 2013.05.15.
- 0
Sokféleképpen próbáltam már megetetni a sütőtököt a családom aprajával-nagyjával és bizony eddig csak akkor jártam sikerrel, ha elrejtettem egy turmixba valami intenzív izű és színű gyümölcs mellé.....de most megtaláltam a megoldást. Amúgy korábban sosem készítettem levest sütőtökből, kár, pedig tényleg nagyon finom. Ráadásul az íz és vitaminvesztés mérséklésére azt is mondhatnám, hogy főzés nélkül készült, ugyanis a tököt pároltam, így nem tartalmaz hozzáadott zsiradékot sem. Mivel a tök igazi ereje a magjában van, ezért természetesen a levesbetét pirított tökmag.Hozzávalók1 db kb 1 kilós sütőtök1 liter csirkealaplésóborsszerecsendió tökmagElkészítésA tököt megtisztottam, nagyobb kockákra vágtam és párolóedényben megpároltam.Mikor puha volt, turmixba raktam, felöntöttem a húslével, ízesítettem sóval és szerecsendióval és megnyomtam a gombot. Jó krémesre turmixoltamA tökmagot egy serpenyőben megpirítottam (mindenféle zsiradék nélkül) Tálalásnál frissen örölt színes borssal ízesítettem (azért nem az egészet, mert a gyerekeim szerint az erős)
A szerzőről
Táncoló fakanál