Sült eper mascarponés tejszínnel

  • 2013.06.01.
  • 4

Másodszor készítettem sült epret, mert sajnos az eper nem volt olyan édes, hogy ne bírta volna ki ezt az átváltoztatást.Magyar eper az biztos, de amikor még sütött a nap, akkor nagyon drága volt, az utóbbi két hétben viszont nincs napsütés, és bizony a szabadföldi epernek sok kellene belőle.A mascarponés- tejszínes krém nagyon finom a balzsamecetes sült eperrel.Nem kellett recept hozzá, hogy elkészítsem, mert emlékeimből előjött, hogyan csináljam?Tegnap pedig a tv-ben láttam, ahogy Gordon Ramsay elkészítette a sült epret. Hát, pont úgy, mint én! Majdnem.Na jó, nem vagyok ennyire elbizakodott, nem tőlem tanulta. ;)
Lehetett erről olvasni már évekkel ezelőtt is, csak nálunk nem volt szokás, az epret megfőzni, kivéve, ha lekvár készült belőle.4 ek barnacukrot
2 ek házi vaníliáscukrot karamellizáltam
70 dkg megmosott, kettévágott epret tettem bele és elkezdtem főzni, de kevés levet engedett, ezért3 ek balzsamecetet öntöttem bele meg adtam hozzákb. 2 dkg vajat1 zöldcitrom reszelt héjátAzután meg túl sok lett a leve és nem tudtam elfőzni úgy, hogy az eper
a belőle kifőlt víz miatt ne tűnjön el teljesen és ne legyen belőle pép, ezért1 kávéskanál étkezési keményítővel besűrítettem2 dl tejszínből habot készítettem egy kevés cukorral és összekevertem20 dkg mascarpone sajttal / magyar volt, de nem ugyanaz a minőség /házi készítésű teljeskiőrlésű lisztből készült kekszek törtem darabokra és így készítettem rétegeket a pohárba