Röfi ropi

  • 2024.07.07.
  • 8


Egy könnyed nyári sertésbőr snack, ami meccsnézéshez, baráti vagy családi beszélgetéshez kihagyhatatlan egy nagy korsó jéghideg sör kíséretében. Nálunk nem annyira elterjedtek az ilyesféle ropogtatnivalók, de pl. az USA-ban nagyon népszerűek. A legjobb benne, hogy nem kell órákat várni az elkészültére, a bőr mégis istenien ropogósra sül. Legjobb még langyosan elfogyasztani, de ha marad belőle még másnap is nyugodtan kínálható, nem puhul vissza. A receptben nem írtam pontos mennyiségeket, mert ez családfüggő. A nagyszemű, durva só használata viszont fontos, mert az nem tud elolvadni a sütési idő alatt, így nem lesz sós a végeredmény ill. kivonja a bőrből a nedvességet. Az ízesítést kedvünkre variálhatjuk, de ne fűszerezzük túl, hogy érvényesülni tudjon a pörc íze is.

Röfi ropiHozzávalók:kb 50 dkg sertésbőrnagyszemű só2-3 ek ecetfűszerezés:sófokhagymaporfüstölt paprikaElkészítése:A sertésbőrt feldaraboljuk, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük bőrös részével felfelé.
Minden nedvességet leitatunk róla.Rásimítjuk a nagyszemű sót, hogy mindenütt teljesen befedje.Rárakunk egy másik tepsit, lenyomatjuk vele a bőröket.
250°C-ra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.Leszedjük a sót, a bőröket lekenjük ecettel, csíkokra vágjukVisszatoljuk a sütőbe, addig sütjük, míg szép habos, hólyagos nem lesz és aranybarnára sül.Ízlés szerint fűszerezzük.