Rakott karfiol
- 2013.06.03.
- 0
Aki a karfiolt szereti, annak ez egy kiváló, viszonylag gyors és egyszerű étel. Én mindent szeretek ami karfiolos, ezt pedig különösen. A titka a sok bors és a fokhagyma.Hozzávalók:1 fej karfiol, kb 1 kg mindennel60 dkg darált hús2kanál fűszerpaprika 3 e.k olaj 2 tojás2marék rizs1 vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 nagy tejfölSó, bors Zsemlemorzsa,vaj a kikenéshezA hagymát finomra vágva olajon megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst amit fehéredésig kevergetve pirítunk. Ízesítjük sóval, jó sok borssal és a végén zúzott fokhagymával és piros paprikával. Eközben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.Kifőzzük a rizst, leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit (normál méretű) kivajazunk és zsemle morzsázunk. Ezt Én minden rakott ételnél alkalmazom, mert finom "kérget" ad az ételnek.A hús, ha már langyos, hozzákeverjük a rizst és a tojásokat. Kóstoljuk, ízesítjük, ha kell.Tálba rétegezzük. Karfiol, hús, karfiol és a tetejére kenjük az egész doboz tejfölt. 180 fokon, felül pirítva kb fél óra alatt megsütjük.
A szerzőről
Diával főzni jó