Pizzakrémes háromszög leveles tésztából

  • 2023.04.15.
  • 5



Évek óta készítjük ezt az egyszerű, és gyors finomságot, de eddig egyszer sem sikerült lencsevégre kapni, mert mindannyian rávetjük magunkat, és csak mikor jóllakottan hátradőlünk, akkor jut eszünkbe, hogy terringettét, ma sem fényképeztük le... Legutóbbi alkalommal Zsolt épp akkor tartott haza a munkából, mikor már a sütőben napozott a sok pizzakrémes háromszög. Telefonon beszéltünk, és egész úton percenként emlékeztettük egymást arra, hogy fotózni kell, fotózni kell... majd belépett az ajtón, én tálaltam, és kellemesen megvacsoráztunk a gyerekekkel együtt.
Aztán derengeni kezdett, hogy mintha elfelejtettünk volna valamit... mindhárom (Tuti hárman vannak? Igen, tuti. Szuper!) gyerekünk megvan, pipa. Mindannyian jól vagyunk, pipa. Már éhesek sem vagyunk, pipa. Ó! Az ételfotó...! Hát igen... Szóval ami most itt látható, az komoly összefogás, és összpontosítás eredménye. (A gyerekek homloka épphogy megúszta, hogy "ÉTELFOTÓ" feliratú post it matrica kerüljön rájuk - mivel folyamatos mozgásban vannak, könnyű velük találkozni minden helység minden szegletében, így az emlékeztetés két lábon járó legjobbjai.)



Előkészületek: 15 perc
Elkészítés: 15 perc
Összesen ennyi idő: 30 perc
Adag: 16 db


Hozzávalók a pizzakrémes háromszöghöz:

1 csomag kész, bolti leveles tészta
pizzakrém
10-15 dkg reszelt sajt
1 doboz kukoricakonzerv
20 dkg szeletelt csirkemell sonka
1 tojás


Pizzakrémes háromszög elkészítése:


A leveles tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük, megkenjük pizzakrémmel, arra ráterítjük a csirkemell szeleteket, megszórjuk a lecsöpögtetett konzervkukoricával, és a reszelt sajttal. Óvatosan feltekerjük, majd háromszögekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Megkenjük felvert tojással, és 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozunk, az is jó. Várjuk meg, míg annyira felenged, hogy nyújtható lesz a tészta, aztán nyújtsuk ki, és készítsük el a pizzakrémes háromszöget a fent leírt módon.