Pásztortarhonya fejes salátával

  • 2020.05.10.
  • 9

Ma a gombhoz varrtam a kabátot, ugyanis a salátához kellett kitalálnom mit is ennék hozzá igazán.3 étel volt versenyben, a krumplis tészta, a tojásos nokedli és a pásztortarhonya.Mindhármat imádom, de végül az döntötte el a dolgot, hogy kiderült számomra, hogy még nincs fent a blogon a pásztortarhonya... nem is értem, ez hogy fordulhatott elő....Nos, most gyorsan pótoltam.
PásztortarhonyaHozzávalók:15 dkg kolozsvári szalonna kockázva10 dkg füstölt kolbász karikázva1 nagy vöröshagyma kockázva4 gerezd fokhagyma apróra darabolva1 db hegyes erős paprika karikázva1 bögre tarhonya2 db közepes krumpli kockázvapici pirospaprika, só, bors, 1 ek paprikakrémA szalonnát és a kolbászt pörcre sütöttem és félretettem egy kistányérra.A visszamaradt zsíron megpirítottam a tarhonyát, majd a hagymákat és az erős paprikát és fűszereztem, beleszórtam a krumplit is, felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven lepje el, puhára főztem.Amikor kész lett lefedve állni hagytam, hogy saját gőzében álljon össze véglegesen.Közben elkészítettem a salátalevet, a salátaleveleket egyenként alaposan átmostam és ment az ecetes-cukros lébe.Tálaláskor szórtam a tarhonya tetejére a szalonna és kolbászpörcöket.Mennyei finom, jó ízes, egyszerű étel, áldom a pásztorembereket, akik kitalálták.Az ilyen ételekért élek, halok igazán.