Panna cotta ribizlizselével

  • 2020.10.12.
  • 9


Fehér réteg:250 ml habtejszín40 g negyedannyi édesítő1 cs. vanília6 g zselatinpor + 0,25 ml vízFelmelegítjük a tejszínt az édesítővel, vaníliával és belekeverjük a vízbe áztatott zselatint.Ha langyosra hűlt, kiadagoljuk négy közepes pohárba és hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Ez kb. 2-3 óra.Piros réteg:Fél kg ribizlit kevés vízzel puhára főzünk, átpaszírozzuk és elfőzzük belőle a vizet. Lesz kb. 200 g püré, ehhez adunk50 g mézet40 - 50 g negyedannyi édesítőt15 g étkezési keményítőt és besűrítjükHa langyosra hűlt, elosztjuk a poharakban és ismét hűtőbe tesszük.Barna réteg:10 dkg étcsokoládét300 ml tejjel összeolvasztunk, édesítjük ízlés szerint,reszelt narancshéjat adunk hozzá és elkeverünk benne egy csomag Expressz zselatinport.Amikor langyosra hűlt, elosztjuk a poharakban és behűtjük.A poharak megdöntése egyéni kreativitást igényel, de nem lehetetlen.Nagyon mutatós desszertet készíthetünk.Itt is megtaláltok#mutimiteszel
#étteremhelyett
#diétás
#finomdiéta
#pohárdesszert
#ribizlizselé