Ötletek ráérős reggelikhez: bruschetta házi ciabattával
- 2011.06.19.
- 9
Folytatódik Ötletek ráérős reggelikhez sorozatom... ez már a 2. rész wow! :)A sorozat második szereplője nem más mint ez a csoda itt:bruschetta házi ciabattávalMár nőnek a koktélparadicsomok az erkélyen, annyi van rajtuk (2 tő), mint eddig még soha, már nagyon várom, hogy szemezgessek :) addig is a Bosnyák téri piacról szerzem a friss zöldségeket, gyümölcsöket.Hozzávalók a paradicsomos bruschetta feltétéhez:2 érett paradicsom1 kis fej vöröshagyma, + ízlés szerint 1 gerezd fokhagymamozarella olívaolajsó, borsfrissen tépett bazsalikomA paradicsomot kicsi kockákra vágtam, a hagymát szintén. A fokhagymát fokhagymanyomóval préseltem össze. Hozzáadtam a hagymát és a fokhagymát a paradicsomhoz, sóztam, borsoztam, meglocsoltam olívaolajjal. Téptem hozzá 2 nagy bazsalikom levelet, melyeket apró darabokra csípkedtem és hozzákevertem a paradicsomhoz.A ciabattához Dolce Vita "A tökéletes ciabatta" receptjét használtam. A tésztát előző este készítettem el, reggelre gyönyörűen megkelt. Amorf (azaz bocsánat, rusztikus) buci/lángos formákat csináltam belőlük és úgy sütöttem meg reggel a recept szerint.A frissen sült ciabattákra rákanalaztam a paradicsomos keveréket, erre tépkedtem és tettem rá mozzarellát.Nagy betűs I-S-T-E-N-I!
A szerzőről
Manóka gasztroblogja