OMLÓS JUHTÚRÓS, KOLBÁSZOS POGÁCSA

  • 2013.07.20.
  • 1

Van már egy juhtúrós pogi a blogomon, de most megspékeltem egy kis kolbásszal és snidlinggel és több liszttel. Nekem nagy kedvencem ez az omlós pogácsa, de szokásomhoz híven bele kellett vinnem egy csavart. Most majszolgatom és jól tettem.Drága Hankka én ezzel a finom pogácsával járulok hozzá a blogszülinapi játékodhoz :)Hozzávalók20 dkg margarin20 dkg juhtúró30 dkg liszt
+ a szóráshoz1 tojápott evőkanál só2 k.k. sütőpor1 csokor snidling10 dkg füstölt kolbász15 dkg sajtszezámmag+1 tojás a lekenéshezElkészítésA kolbászt vágjuk
nagyon apró kockákra, majd kevés zsiradékon pirítsuk zsírjára. Tegyük félre.A snidlinget szintén aprítsuk fel.Egy tálba tegyük a hideg vajat, juhtúrót, lisztet, tojást, sót és sütőport és gyorsan dolgozzuk össze. Ezt a tésztát nem kell nagyon kidolgozni, viszont fontos, hogy hideg legyen a vaj és gyorsak legyünk.Hamar összeáll a tészta, de kicsit morzsolós lesz.

Adjuk hozzá a snidlinget és kolbászt - mehet a zsírja is.Óvatosan nagyjából gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.A deszkát lisztezzük le és lazán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centisre. ( csak könnyedén, mert törik )Szaggassunk mini pogikat, vagy csíkozzuk, kenjük le a tetejüket tojással és szórjuk meg sajttal vagy szezámmaggal.180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.Aki puhábbra szeretné elkészíteni, csak 20 dkg lisztet gyúrjon a tésztába, de így omlósabb és most erre vágytam.Csak, mert szeretem...a gasztroblog