Nyúl almás káposztaágyon bátor nyúl konyhájából. Saját recept.

  • 2022.11.11.
  • 8

Nyúl almás káposztaágyon bátor nyúl konyhájából. 
Különlegesen finom őszi-téli étel a nyúlhús kedvelőinek. A könnyű nyúlhoz csupa vitamin került, így kiváló egytálételt adunk az asztalra. Nagyon egyszerűen elkészíthető. (Tipp: Pulyka felsőcombbal, csirkével is kipróbálhatják.)

Hozzávalók: 3 személyre
60 dkg nyúl darabolva,
só, bors, majoránna,
35 dkg savanyú káposzta,
1 nagy alma,
1 szál sárgarépa,
1 közepes fej vöröshagyma,
kevés zsír a tepsi kikenéséhez.
 
A nyúldarabokat fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
A savanyú káposztát kicsit átmossuk, ha túl sósnak találjuk, majd a kizsírozott tepsibe lerakjuk.
A karikákra vágott vöröshagymát rászórjuk.
Az almát megmossuk, héjával együtt szeletekre vágjuk és a hús köré helyezzük.
A sárgarépát tisztítás után negyedeljük, 5-6 cm rudakra vágjuk, így rakjuk a hús mellé.
 
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig pároljuk.
Az almát kiszedjük, a húst kevés olajjal meglocsolva sütjük tovább 20-30 percig, míg a hús szép színt kap.
Természetesen mindenki a saját sütőjéhez igazítja az időt.
Elkészítését kezdőknek is ajánlom.