Nigella forró vizes csokitortája
- 2020.10.12.
- 6
Csokoládé, kakaó, kávé.... mindez együtt egy csokitortában
????A csokimáz hasonlít az egyszerű ganachhoz, de ebben van még néhány finomság.150 ml tejszín + 50g barnacukor1,5 tk nescafé + 1,5 tk kakaópor40 g kókuszolaj + 15-20 dkg csokoládéÖsszemelegítjük és ráöntjük a feldarabolt jó minőségű csokoládéra. Kevergetve felolvasztjuk és félretesszük.A reszelt narancshéj nem a recept része, de én tettem bele.Tészta :22,5 dkg liszt + 7,5 dkg kakaópor1,5 tk nescafé + 1 tk szódabikarbóna1 mk só375 ml forró víz + 7,5 dkg kókuszolaj30 dkg barnacukor + 1,5 tk almaecetEnnyi cukor szerintem nagyon sok, én mindig kevesebbet teszek minden süteménybe.A tésztamasszát 180°C-on 35 percig sütjük.A formában hűtjük kb. 15 percig, azután rácson kihűtjük.Ráöntjük a csokimasszát és tetszőlegesen díszítjük.A csokiöntetet én vízzel készítettem, az arányokat kicsit elszámoltam, mert nem akart sűrűsödni, ezért a végén kicsi zselatinnal fogtam össze
????A torta sűrű tésztájú, de nagyon finom
????Frissen olyan állagú volt a tészta, mintha krém lenne a tésztalapok között, de másnap a hűtőből kivéve ez már nem érződött, viszont ha picit felmelegítettem / bedigtam a mikróban 10 mp-re / ismét előjött a sütés utáni krémesebb állagaItt is megtaláltok
#mutimiteszel
#süssotthon
#csokitorta
#
A szerzőről
Étterem helyett...