Ne ítélj elsőre avagy hamis ananász befőtt cukkiniből
- 2012.07.08.
- 3
A múlt évben sóvárogva álltam a csigák által agyonrágott sárga cukkinis bokrok felett és azt szerettem volna hogy legalább 1 kicsi darabka teremjen rajtuk, legalább mutatóba.Az idén aztán bepótolta a lemaradását :-)A különböző tökfélék már a könyökünkön jönnek ki, így Anyukám ajánlásával próbáltam ki a következő receptet:
5.kg sárga cukkini
1 kg cukor2 db citrom2 szál rebarbara1 zacskó befőtt tartósító (ha télire szeretnénk)40 csepp ananász aromaElkészítés:A cukkiniket apró kockákra vágjuk és 2 liter vízzel, a cukorral, a citrom kifacsart levével valamint az ananász aromával odatesszük főni. A rebarbarát hosszában elvágjuk és amikor forr akkor adjuk hozzá a befőtthöz.Csak addig kell főzni hogy a cukkini még ropogós maradjon, kb. 10-15 perc.Ha télire szeretnénk eltenni akkor a végén belekeverjük a tartósítószert és hideg dunsztban hagyjuk kihűlni.Íze kellemesen savanykás lesz .Én első körben Vilmos körte aromával készítettem, úgy is különleges lett :-)