Mille feuille, ahogyan én készítem

  • 2013.04.19.
  • 2

Rengetegféle receptet olvastam erről a francia finomságról, de mindenki egy kicsit másképpen készíti. Így hátrahagytam a különböző verziókat és megalkottam a saját változatomat.
Nagyon imádtuk, így biztosan készül még ilyen sütemény a konyhámban, talán kicsit vékonyabb formában és más ízekben is kipróbálva. Hiszen az alap elronthatatlan, a feltétek kombinálásának, pedig csak az ízlésünk szabhat határokat.
Hozzávalók:50 dkg leveles tészta20 dkg mascarpone20-25 dkg eper16 dkg szeder - málna dzsem2,5 dl cukrászhabcukorA leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd egy pohárral kis korongokat szaggatunk ki belőle. Kb. 40 db lesz belőle. Ekkor egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, belehelyezzük a korongokat, a tetejüket megszórjuk cukorral és befedjük sütőpapírral.
Végül egy valamivel kisebb tepsit helyezünk a tetejére, hogy befedje és a sütemény alapok vékonyak, ropogósak maradjanak a sütés után is. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percet sütük, míg szép aranybarnák lesznek.
Összeállítjuk a krémet, melyhez a mascarpone-t felhabosítjuk a lekvárral, a 20 db korong tetején eloszlatjuk, majd ráhelyezzük a második rétegnek szánt leveles tészta korongokat. Ezután a cukrászhabot is felverjük, a sütemények tetején elosztjuk, majd a legvégén felszeletelt eperrel díszítjük.