Meleg céklás rizssaláta
- 2013.02.12.
- 7
A recept a februári Kifőztük oldalain
is megjelentHúshagyó keddre egy húshagyó
ételt hoztam.Hozzávalók:20 dkg rizs2 db céklakis csokor petrezselyem1 evőkanál vágott mentaAz öntethez:3 nagy mogyoróhagyma3 gerezd fokhagyma4 evőkanál olívaolaj2 teáskanál cukor2 evőkanál szójaszósz1/4 teáskanál só1 evőkanál rizsecet1 evőkanál citromléőrölt borsElkészítés:A rizst megfőzzük. A céklát héjastól megfőzzük, vagy alufóliába csomagolva sütőben megsütjük. A petrezselymet, mentát apróra szeleteljük.A megfőtt-megsült céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk.Elkészítjük a saláta öntetét. A hagymát, fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk.Ízesítjük a cukorral, szójaszósszal,sóval, rizsecettel, citromlével, borssal. Egy nagyobb tálban összekeverjük a kifőtt rizst, a céklát, rászórjuk a petrezselymet, mentát, és rálocsoljuk a salátaöntetet. Melegen tálaljuk.