MÁRTOGATÓS: MERT ELJÖTT AZ IDEJE

  • 2013.04.30.
  • 3

Eljött az ideje a szabad ég alatti, barátos, kajálós, lazulós, napsütéses összejöveteleknek! Eljött az ideje annak, hogy a nehéz vacsik helyett könnyed nyárit együnk. Eljött az ideje a friss és ropogós zöldségeknek és gyümölcsöknek.Három mártogatóst készítettem, amit azért akár a barátok nélküli estéken magunk is elcsámcsoghatunk a tévé előtt. Nassolás helyett inkább rágcsáld az ezekben megforgatott répa, zeller, uborka, bébi kukorica, brokkoli vagy karfiol darabokat.Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Dekoráció:
www.butlers.huRicottás, paradicsomos mártogatós hozzávalói:1 fej lilahagyma1 ek olaszos fűszerkeverék1 ek olívaolaj150 gr ricotta6-8 szem olajos szárított paradicsom1 ek majonézsóborsVágd a hagymát apróra, és kezd el forró olajon párolni. ehhez tedd hozzá a nagyobb darabokra vágott szárított paradicsomot. Miután ez kihűlt, tedd mixerbe, öntsd hozzá a ricottát és tedd bele a fűszerkeveréket, a majonézt, a sót és borsot. Ha tényleg éhes vagy, akkor kenheted pirítósra is.;-)Boros, parmezános sajtmártás hozzávalói:250 ml húsleves alaplé50 ml bor1 gerezd fokhagyma100 gr parmezán sajt150 gr ricotta1 ek étkezési keményítőzöldhagymasóborsA húsleves alapléhez tedd hozzá a bort és az apróra vágott fokhagymát, majd forrald fel. A ricottát és lereszelt parmezánt ehhez add hozzá és keverd simává. Sűrítsd be az étkezési keményítővel a mártást. Tedd bele a keverékbe a hagymát, sózd, borsozd. Melegen is fogyaszthatod pl. brokkolira, karfiolra öntve.Kékpenészes mártogatós hozzávalói:50 gr kékpenészes márványsajt50 gr majonéz2 ek friss citromlémetélőhagymasóbors2-3 ek tejfölA sajtot nyomd össze villával, és keverd el a majonézzel. Add hozzá a citromlevet, sót, borsot, az apróra vágott metélőhagymát, és tejfölt. Keverd jól össze, és már mártogathatod is a roppanós zöldségeket. :-)Photo by Naky:
http://www.facebook.com/naky.photographyAll rights reserved (c) 2013Dekoráció:
www.butlers.hu