Mákos-cukkinis zabpehelykeksz

  • 2023.09.17.
  • 7

A mák és a cukkini remek páros. Már eddig többször bebizonyosodott, sőt most újra ebben az egyszerű kis kekszben is.
Ez egy puha apró süti, nem ropogós fajta. Szénhidrátdiétába is illeszthető.A recept megjelent
a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 12 db-hoz
*10 dkg cukkini
*1 nagyobb tojás
*1 kk reszelt citromhéj
*3 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*6 dkg vaj
*1 ek tejföl
*6 dkg apró szemű zabpehely
*8 dkg zabpehelyliszt
*4 dkg darált mák
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 csipet só

A cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a puha vajat, a tejfölt, az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat.
Beleszórjuk a sóval, zabpehellyel, szódabikarbónával elkevert zabpehelylisztet. Jól összeforgatjuk. Evőkanálnyi masszából tallért formázunk,
majd sütőpapírra sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb. 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük. Óvatosan rácsra
szedve hagyjuk teljesen kihűlni.