Lúdláb tekercs a SAD 12. fordulójára
- 2013.01.27.
- 8
A SAD jelenlegi fordulójának házigazdája Éva, aki szerintem egy nagyon szuper témát talált ki. Ez nem más, mint: "Csavard fel a ...! " Azonnal elkezdtek cikázni az ötletek a fejemben, hogy mit is készítsek, végül arra jutottam, hogy az egyik nagy kedvencemet bújtatom más köntösbe. :)Az elkészítésénél nem egy konkrét receptet követtem, hanem külön-külön a jól bevált alapreceptjeimet húztam elő a tarsolyomból.Hozzávalók (6-8 főre)Tésztához:6 tojás6 ek cukor5 ek liszt2 ek kakaópor1 csapott tk sütőporcsipet sóKrémhez:4 dl habtejszín1 ek porcukor10 dkg csokiTetejére:tortabevonóEgyéb:meggyízlés szerint rum vagy aromaA krémet előző este készítsük el! Ehhez nem kell mást tenni, mint egy kis lábosban felforralni a tejszínt, majd hozzáadjuk a cukrot és beledobjuk a darabokra tört csokoládét. Levesszük a tűzről, és simára keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd éjszakára hűtőbe tesszük, hogy másnap csodás habot verjünk belőle. :)A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig az összes többi hozzávalóval kikeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a habot.Tepsibe öntjük, és 160°c-on aranybarnára sütjük.Amint készen van, enyhén lisztezett deszkára vagy egy másik tepsi hátoldalára borítjuk, és azonnal feltekerjük és hagyjuk kihűlni.Közben nekiláthatunk a krémnek, ami mindössze annyiból áll, hogy a hűtőből kivett krémet legalább 10 percig verjük robotgéppel.A tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Az egyik szélére pedig szorosan egymás mögé rakosgatjuk a meggyszemeket. Ha szeretnénk ezeket előtte egy kevés rumban, vagy aromában megáztathatjuk.Végül óvatosan tekerjük fel a tésztalapot.Tegyük hűtőbe, és már csak a bevonat maradt hátra. Én tortabevonót használok, de bárhogyan díszíthetjük, félretett krémmel, tejszínhabbal vagy hagyhatjuk "pucéran" is.Már csak szeletelni kell...és persze bepuszilni. :)Szóval kedves Éva, jelentem: felcsavartam a lúdlábat! :)Jó étvágyat mindenkinek!
A szerzőről
Flower receptes ládikája