Kókuszos sütőtök krémleves
- 2012.10.02.
- 5
Itt a sütőtök szezon, így nem lehet kihagyni egy ilyen finom és egyszerű ételt a listáról. Persze ha szereti valaki a sütőtököt, nehéz megállni, hogy ne egye meg a sült tökdarabokat egyenesen a tepsiből.Nagyon könnyen elkészíthető levesről van szó, minimális számú hozzávalóval, ezért nem is kell sok szót fecsérelni feleslegesen, el kell készíteni és kész. :)Hozzávalók:1 közepes sütőtökvíz (a kívánt sűrűséghez szükséges mennyiség)só, bors400 ml kókusztej1 dl tejszínSok sütőtök krémleves indul úgy, hogy a nyers tököt megfőzik. Szerintem sokkal finomabb ez a verzió. A tököt meghámoztam és feldaraboltam, és egy tepsiben 180 fokon puhára sütöttem. A sült falatokkal remek karamellizált ízek adódnak a leveshez.A sült sütőtököt egy nagyobb lábasba pakoltam, felöltöttem először egy kevés vízzel és botmixerrel átdózeroltam. Az akkor még nagyon sűrű masszához hozzáadtam a kókusztejet, sóztam, borsoztam, és melegíteni kezdtem.Ahogy a leves kezdett összeállni, hozzáadtam a tejszínt és hígítottam még egy picit vízzel, illetve sóval és borssal beállítottam a végleges ízesítést. Rottyant egyet-kettőt, és már kapcsoltam is le alatta a főzőlapot.Mi csak így magában kanalaztuk, de el tudom képzelni akár pirított bacon-nel, de jóféle sós sajtdarabkákkal is.
A szerzőről
Zsucikonyha