Karfiol/brokkoli fasírt

  • 2024.11.20.
  • 4

Egy finom étel húsmentes napokra.Hozzávalók 2 személyre:35 dkg karfiol2 tojás4-5 ek zsemlemorzsa5 dkg reszelt ementáli sajtfél fej hagyma apróra vágva (lehetőleg édes hagymát -fehér, mogyoró, sonka vagy lila- használjunk)1 kis csokor petrezselyemzöld összeaprítva2 evőkanál olajSó, bors, őrölt zerecsendió ízlés szerintElkészítése: a karfiolt/brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, majd durvára vágjuk. A felvert tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a hagymát a karfiolhoz/brokkolihoz adjuk. Sóval, borssal és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a zsemlemorzsát. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a masszából tallérokat formázunk, és a forró olajban oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint valamilyen mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk, köretként adhatunk hozzá rizst vagy krumplit, de főzelékhez feltétnek is finom.