Karamelltorta grillázzsal
- 2013.03.29.
- 9
Hozzávalók: Piskóta:egyszerű piskóta Krém:1200 ml tejszín600 g cukor320 g fehér csokoládéGrillázs:1 nagy marék mogyoró 2-3 evőkanál cukorElkészítés:Krém:A tejszínt felforraljuk.Következő lépésként a cukrot elkezdjük felolvasztani egy nagy edényben (ez nagyon fontos, mert ha majd ráöntjük a tejszínt, akkor könnyen kifut), folyamatosan kevergetve.
Ha teljesen felolvadt, akkor nagyon óvatosan és egészen kicsi részletekben hozzáöntjük a karamellhez a tejszínt.
Simára keverjük, majd beletesszük a fehér csokoládét is, amivel szintén simára keverjük.
Jól lehűtjük (vagy egy éjszakára tesszük hűtőbe vagy 1-2 órára a fagyasztóba, különben a tejszín nem fog felverődni).A kihűlt krémet először alacsony fokozaton habosítjuk robotgéppel, majd amikor elkezd fodrozódni akkor emelünk a fordulatszámon. Viszonylag kemény krémet kell a végére kapnunk, viszont arra nagyon oda kell figyelni, hogy ne verjük túl, mert kicsapódhat. (Én menet közben egy kis habtejszínnel higítottam a krémen, nekem túl tömény lett így)Grillázs:A mogyoró grillázshoz 2-3 evőkanál cukorból karamellt készítünk.A mogyorót felaprítjuk, és pár perc alatt megpirítjuk.
Amikor teljesen felolvadt a cukor, akkor hozzáadjuk mogyorót.
Én egy szilikonos sütőpapírral lefedett tálcára terítettem ki.
Amikor teljesen kihűlt, robotgépben egészen apróra aprítom.
A torta összeállítása: A piskótát vízszintesen kettévágjuk.
Megkenjük az alsó lapot krémmel, és szórunk rá egy kis grillázst.Rátesszük a tetejét, szépen elkenjük rajta a maradék krémet, majd a tetejét is megszórjuk grilllázzsal.Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy jobban összeérjenek az ízek.
A szerzőről
DessertStyle