Karácsonyi mascarponés narancsos mini habroló

  • 2024.11.28.
  • 0


Már csak szűk egy hónap van karácsonyig, így nálam már megkezdődött a kísérletezgetések, próbasütések időszaka. Megint a "jó öreg" leveles tésztához nyúltam, legfőképp azért mert már fel kellett használni. Ez egy nagyon egyszerű és gyors édesség, kicsit már az ünnepre hangolva. Ropogós külsőbe rejtett krémes, vaníliás-citrusos belső. Apró kis falatkák, melyeket jövet-menet el lehet csenegetni a süteményes tálcáról. Mini habroló cső hiányában elkészíthető normál méretben is, ugyanolyan finom lesz, csak kb fele mennyiségű roló lesz belőle.



Karácsonyi mascarponés narancsos mini habrolóHozzávalók:24 db-hoz1 cs (275 gramm) készre nyújtott leveles tésztakrém:15 dkg mascarpone1 dl habtejszín1 cs vaníliás cukor1 tk vanília aromakevéske porcukor (ízlés szerint)
1/2 kezeletlen narancs reszelt héja2-3 ek narancslélekenéshez:1 felvert tojásmártogatáshoz:10 dkg olvasztott csokoládédíszítéshez:szórócukoregyéb:mini habroló csőElkészítése:A leveles tészát kihajtogatjuk, 24 csíkra vágjuk. (először elfelezzük, majd mindkét oldalon 12 db 2 cm széles csíkot vágunk)A
habroló csövet megolajozzuk, szorosan feltekerjük rá a tésztát úgy, hogy a tekerések félig fedjék egymást.Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy a tésztavégek alulra kerüljenek.Felvert tojással megkenjük, kevés vízzel megspricceljük.Előmelegített 200°C-os sütőben kb 12-15 perc alatt (sütőfüggő) aranybarnára sütjük.Még melegen lehúzzuk a tésztát a csövekről, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, megmártjuk benne a rolók keskenyebbik végét, megszórjuk szórócukorral, hagyjuk teljesen megdermedni.A krémhez felverjük a habtejszínt, összekeverjük a többi hozzávalóval, csillagcsöves habzsákba töltjük.A rolók mindkét végén betöltjük a krémet úgy, hogy kicsit kilátszódjon a végein.