Joghurtos kiflicskék

  • 2024.02.23.
  • 3

Ezek az egyszerű joghurtos kiflicskék tökéletesek lehetnek olyan esetre, amikor hirtelen kell egy finom vendégvárót készítenünk. Vagy, nincs időnk, kedvünk sokat időzni a konyhába, ugyanis alig 1 óra alatt elkészülnek, és már kínálhatjuk is. Én most epres joghurtot használtam, mert az volt itthon, diszkréten érezni is lehetett az eper ízét. De bármilyen ízű, akár natúr joghurttal is finom. Nálunk most csak sima kiflicskék készültek, de meg is lehet tölteni őket.
Gyors és egyszerű kiflicskék, na meg finomak is. :)Hozzávalók:- 30 dkg finomliszt- 1 csipet só- 5 dkg porcukor- 1 cs vaníliás cukor- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja- 1 tk sütőpor- 5 dkg vaj- 1 tojás- 12,5 dkg (epres) joghurtElkészítés:A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a kisebb kockára vágott hideg vajat. Közepében kis fészket alakítunk ki, majd beleütjük a tojást, és összegyúrjuk a joghurttal.(Szüksége esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy joghurttal).Cipót formázunk belőle, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 10 percet pihentetjük.Ezután a tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, egy bőven lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságú körlappá nyújtjuk. 16 körcikkre vágjuk, majd szélesebb felüktől feltekerjük kifli alakúra, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.)A sütőből kivéve, rácsra téve kihűtjük, majd vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.