Húsvéti vajas fahéjas keksz

  • 2023.04.13.
  • 6

Hozzávalói:12,5 dkg vaj,34 dkg liszt,1 tojás,18 dkg porcukor,csipet só,1 evőkanál vanília aroma,1 teáskanál fahéj,2 evőkanál tej.Elkészítése:A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük.Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát formálunk belőle.A tésztát folpackkal letakarva (hogy ki ne száradjon) legalább egy órára hűtőbe tesszük.A hűtőből kivéve a tésztát jól belisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.7 cm-es kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a tésztából.A sütipecsétet picit belisztezzük és erősen a tészta korongokba nyomjuk.180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha egy kis aranybarna színt kap a teteje.Tipp: Érdemes néhány nappal
előbb elkészíteni, mert frissen egy kicsit kemény, de 1-2 nap alatt visszagyengül.Csilla húsvéti kekszei apró állatkás kiszúrókkal készültek, recept innen Sütipecséthez is jó keksz recept