Hidegen ajánlom !

  • 2012.07.29.
  • 6

Paradicsomos
görögdinnye
leves Hideg leves, elkészítése nem igényel különösebb
szakácstudományt
és ami a fő, nem kell
a tűzhelyet sem bekapcsolnunk ebben
hőségben.
Mégis finom, ízletes és
hűsítő leves kerül a tányérunkba!Hogyan ? Egyszerűen így:
a dinnyét most is célszerű alaposan behűteni
mielőtt dolgozni kezdünk vele. Természetesen megmossuk, kimagozzuk
néhány mutatós falatot félreteszünk, amit levesbetétként fogunk majd használni. A többit a héjától megfosztott
paradicsomokkal és fűszerekkel
összedolgozzuk botmixerrel, majd jól behűtve leveses csészékbe
szűrjük.Bazsalikommal,paradicsommal díszítjük és
a félretett dinnye darabokat szolgáljuk fel hozzá.Remek étvágy gerjesztő, különleges
bevezető fogás.
Hozzávalói
:2 kg görögdinnye1/2 kg paradicsom sóborspár csepp olíva olaj
nagyobb ágacska bazsalikom levele