Heti menü 0923-tól 09.29-ig
- 2024.10.01.
- 1
Hétfő: ebédet nem főztem, margarinos bagettet ettem paradicsommal, paprikával és zöldhagymávalA többieknek volt vasárnapról étel.
Vacsorára előző napról maradt tészta nélküli húslevesKedd: ebédre sült krumpli volt paradicsom salátával,
vacsorára halászlét, paprikás zsemlemorzsában sült süllőt és harcsát készítettem petrezselymes krumplival, Legnagyobbikom születésnapja alkalmából. A halakat Ő fogta...Szerda: csiperkegombás párolt francia zöldséget ebédeltem a gomba barna lemezei kicsit sötétre festették a zöldségeket.A családnak volt még előző estéről halászlé, sülthal és krumpliCsütörtök: tészta nélküli karalábé leves, darált húsos-sajtos töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágva besóztam, némi állás után leöblítettem, 200 fokon és légkeverésen elősütöttem. A belsejüket kikapartam és összekevertem az apróra vágott hagymán megdinsztelt fűszeres darált hússal. (Fűszerezés: só, bors, fűszerpaprika, oregánó, fokhagyma granulátum). Ezt a masszát töltöttem vissza a padlizsán héjakba, a tetejére paradicsomot karikáztam és reszelt sajttal megszórva pirosra sütöttem. Isteni finom testkontrollos
ebéd volt.Péntek: párolt fokhagymás cukkini zöldborsós rizzsel, nyers paradicsommal
A szerzőről
Szeretek főzni