Hangyaboly
- 2013.04.15.
- 9
A Blogkóstoló 8. fordulójának háziasszonya Hani, az Ízemlékek blog írója. Nekem Flower receptes ládikája jutott, aminek nagyon örültem, hiszen Flower blogját már régóta olvasom. Van egy csomó elmentett receptem tőle, nehéz volt eldönteni, hogy melyiket válasszam. Végül a hangyabolyt
sütöttem meg, de nem kizárt, hogy még egy másik is elkészül a megadott határidőig.:) Egyszerűen elkészíthető, finom süti, aminek az alapanyagai mindig megtalálhatóak otthon.Hozzávalók2 tojás125 g liszt100 g porcukor100 g vajfél cs sütőporfél cs tortadara (50 g)ElkészítésA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a sütőport, a lisztet, és egyneművé keverjük.A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát, és összekeverjük. Egy 12x25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába öntjük.Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
A szerzőről
Ízek és élmények