Hagymás kenyér tonhalkrémmel
- 2012.05.25.
- 4
A zöldségesnél nagyon szép schalotte hagymát találtam, amit nagyon szeretek, mert az íze kicsit lágyabb, mint a vöröshagymának. Hazafelé úton ki is találtam, hogy hagymás kenyeret csinálok belőle. Mivel nem használtam el az össze hagymát a kenyérhez, jutott belőle a reggeli tonhalkrémbe is. Hagymás kenyér Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 35 dkg világos rozsliszt 4 dkg friss élesztő 3 dl langyos víz 1 ek só 10 kis fej schalotte hagyma Elkészítés: A hagymákat megpucolom, és kockára vágom. Egy serpenyőben olívaolajon pár percig punnyasztom. Az élesztőt a langyos vízben megfuttatom. A liszteket és a sót egy keverő tálban összekeverem, beleteszem a hagymát, majd az élesztős vizet és összedolgozom. Konyharuhával letakarva, 1 órára kelni hagyom. Miután megkelt, 230°C fokos sütőben légkeveréssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 percig fedő nélkül sütöm. Tonhalkrém (Paleos) Hozzávalók: 2 doboz tonhal (sós lében) 2 db főtt tojás 5 kis fej schalotte hagyma 2 ek olívaolaj 1 ek só fél csokor friss petrezselyem Elkészítés: Megfőzöm a tojásokat, de úgy, hogy 3 percig forrásban lévő vízbe teszem őket, majd 6 percig a lezárt főző vízben hagyom, és utána veszem ki őket. Így megfőnek, de szép krémes marad a belsejük. Közben a tonhalat lecsöpögtetem, a hagymát megpucolom, és kockára vágom. Felaprítom a petrezselymet, és a kihűlt tojásokat is kockára vágom. Az egészet egy keverő tálba öntöm, hozzá adom a sót és az olívaolajat, és előbb villával, majd bot mixerrel pépesre keverem. Reggelire a hagymás kenyér, tonhalkrémmel isteni. :)