Gyors húsgolyók sütni való kolbászból
- 2013.03.24.
- 8
Szerencsés estben van friss kolbász a hentesnél vagy van a fagyasztóban, de akkor előre kell gondolkodni.A mikróban való olvasztásnál előfordulhat, hogy megfől a kolbász, ezért ezt óvatosan kell csinálni.Részben a kényszer szülte ezt is, de a végeredmény megér egy bejegyzést.A kolbász nem volt túl fűszeres, nem volt benne kömény sem és fokhagyma sem, hús viszont annál több.a kolbászokat / 2 db / kiszedtem a bőrükből és kicsi gombócokat formálva belőle folyamatosan a felmelegített olajba raktam, egyszerre mindetalaposan átkevertem és át is sütöttem anélkül, hogy megpirultak volnakiszedtem mindet és a visszamaradt zsiradékon összevágott hagymát / 1 közepes fej / pároltam egy kevés fokhagymával / 2 gerezd /beletettem az összevágott sonkát / kb. 15 dkg / , átpirítottam éshozzáadtam a felvagdosott kelkáposztát és anélkül, hogy megfőlt volna, roppanósra pároltam1 dl fehérbort öntöttem rá és kiforraltambeleöntöttem egy doboznyi konzerv darabolt paradicsomot és kb. öt percig erősebb hőfokon főztemsó, bors és 1 mk. provanszi fűszerkeverékkb. 1/2 dl főzőtejszínt öntöttem hozzá, ettől besűrűsödik, - és tompítja egy kicsit a paradicsom erősségét, - ezért ha kevés a leve / mint most nálam
/ , akkor ezt lehet vízzel vagy alaplével / nálam főlt közben a leves / pótolniTészta volt a fagyasztóban, ezért ezt ettük hozzá / ennek is el kellett fogyni /, de rizzsel is jó lett volna, meg bulgurral, de akár gerslivel is.A férjem amúgy is azt mondta, hogy kicsit hasonlított az íze a töltöttkáposztára. :(Mi ugyan nem tettünk rá, de szerintem meg lehetett volna szórni reszelt sajttal is.
A szerzőről
Étterem helyett...