Graham kenyér friss élesztővel, dagasztás nélkül

  • 2012.06.18.
  • 8

Porélesztő helyett, nem felejtem el, akkor szoktam venni friss élesztőt. Nekem a legjobban bevált és a legtöbb helyen kapni lehet az 50g-os budafoki élesztőt. Azért szeretek friss élesztővel dolgozni, mert gyorsabban megkel a kenyér, és kelés közben sokkal intenzívebb az élesztő illata, amit én nagyon szeretek. Ezt sem kellett dagasztani, mégis nagyon szép, és foszlós lett! :)
Graham kenyér friss élesztővel
Hozzávalók: 50 dkg graham liszt (GL-200)1 csomag, 50 g-os friss élesztő 1 ek só 3 dl langyos vízElkészítés: Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, megvárom míg szépen feloldódik. A lisztet és a sót egy keverő tálban összekeverem. Majd az élesztős vízzel jól összekeverem, és konyharuhával letakarva, 1-1,5 órára kelni hagyom. Miután megkelt, 220°C fokos sütőben  légkeveréssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 perc fedő nélkül sütöm.