Gombás gyros (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2023.05.08.
  • 0

Hozzávalók:Pita:22,5 dkg barna rizsliszt10 dkg köles liszt10 dkg tápióka keményítő2 dkg útifűmaghéj6 g sütőpor1,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely4,5 dl víz2 ek citromlé+ olaj a kenéshezTöltelék:50 dkg ChefGomba - laska
30 dkg ChefGomba - Barna csiperke
3 ek olajsaláta - ízlés szerint15 dkg padlizsánElkészítés:A pitához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.Négy részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe golyókat formázunk belőlük és tenyerünkkel jól lenyomkodjuk kerek formába, tetejüket vékonyan olajozzuk. 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.A gombákat megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.A padlizsánt megmossuk,feldaraboljuk, majd az olajon a gombával együtt megpirítjuk.Ha megsültek és kihűltek a piták, akkor a tetejüket levágjuk, majd megtöltjük a salátával, gombás - padlizsános keverékkel.Tálalhatjuk mustárral, majonézzel vagy bármilyen ízlés szerinti szósszal.