Gombás-cukkinis csirke
- 2019.03.25.
- 5
Általában úgy szokott lenni nálam, hogy nem receptekhez vásárolok be, hanem bevásárolok és úgy születnek a receptek. Na, persze azért nem meggondolatlanul teszem a kosárba az árukat, hanem nézem az akciómat, figyelembe veszem, hogy mit szabad ennem és azért azt is, hogy mit szeretek. :) Majd a hűtő tartalmából alkotok valamit. Ennél az ételnél is csak annyit tudtam, hogy valamilyen csirkés lesz... aztán kinyitottam egy hűtőt és megláttam a zöldséges ládát benne... :)ElkészítéseKevés zsiradékon megdinszteljük a felaprózott hagymát. Rátesszük a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük barna rizsliszttel, összekeverjük és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és gombát, majd annyi vízzel felöntjük, ami éppen ellepi. Ha megpuhult minden, tejszínt öntünk rá és ekkor fűszerezzük. Néhány perc alatt készre forraljuk.Az átmosott bulgurt sós, ételízesítős vízben puhára főzzük.Hozzávalók:1-2 ek. kókuszolaj150-200 g csirkemell1 vörös hagyma (70g)10 g barna rizsliszt1 fél cukkini (115 g)1 nagyobb csiperke gomba (60 g)2-3 dl víz30-40 ml rizstejszínsó, bors, delikát120 g bulgur
A szerzőről
Ízek és utazások