Füge, camembert sajt, rozmaring és méz egy lepényben

  • 2020.08.23.
  • 5

A tésztája kicsit reform, de egy átlagos, egyszerű omlóstészta recept tökéletesen megfelelő.
Ha lehet, persze vajjal készüljön, de a kókuszolaj is jó lehet.
Ez a tészta a felhasznált lisztféleségek miatt különösen omlós, a nyers tészta törékeny, de azért nyújtható volt, a teljes sütőforma kibélelése viszont inkább egy kirakóshoz hasonlított. ????A tészta hozzávalói:100 g zabliszt100 g diawellness süteményliszt koncentrátum / ettől lett ch csökk. /60 g darált dió150 g hideg vaj1 tojás sárgájakicsi só2-3 ek hideg vízA tésztát összeállítjuk, a sütőformát kibéleljük és min. fél, de inkább egy órára hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát vaksütéssel 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük és a nehezék nélkül + 5 percig sütjük.
Egy fehérlisztes tésztával elég a normál vaksütés 15-20 percig.
Az elősütött tésztát még melegen átkentem a megmaradt tojásfehérjével, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát. A fehérje megszárad a tésztán
és egy vékony kérget képez rajta.
Töltelék:150 g krémes ricotta250 g sűrű joghurt3 egész tojás2-3
tk. mézsó1 cs. 120 g camembert sajtkb. 150 g nyers füge / kb. 4-5 db /rozmaring / jobb a friss, de lehet szárított is /A ricottát, joghurtot, tojásokat elkevertem. A méz felét, a rozmaringot és a sót is belekevertem. Mézet lehet többet tenni bele, de azért ne legyen édes.
Egy középarány a sós-édes között.
A camembert felszeletelve a tésztára tettem és beleöntöttem a ricottás masszát.
A felszeletelt fügét a masszára tettem. Nem baj, ha kicsit belesüllyed. A megmaradt mézet rácsorgattam.
200 fokos sütőben 20 percig sütöttem, azután csökkentve a hőfokot
160 °C-ra, tovább sütöttem még 40 percig.
A sütőben hagytam nyitott ajtó mellett langyosra hűlni.
Itt is megtaláltokhttps://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/