Füge

  • 2023.09.16.
  • 1

Füge csatni1 kg füge1 alma, 20 dkg mazsola, 2 lila hagymaalamaecetoliva olaj20 dkg barna cukor,1 citrom leve és héjaFűszerek: só, bors, gyömbérpor, szegfűbors, fahéj, szegfűszegA mazsolát 10 percre forró vizbe áztatjuk. A fügét és almát megmossuk a füge szárát levágjuk és almát kicsumázzuk.A lila hagymát felvágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzá tesszük a fügét az almát és a füszereket. Addig főzzük míg egy kicsit besürüsődik, és minden megpuhul. Belefőzzük a cukrot és az almaecetet, majd forrón üvegekbe töltjük.Füge dzsem1 kg füge20 dkg cukor1 alma1 kk citromsavA fügét megmossuk, a szárát levágjuk, kisebb darabokra aprítjik. A cukorral és a meghámozott, lereszelt almával sűrűre főzzük. Amikor elkészült, töltsük előzőleg csírátlanított befőttes üvegekbe, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.