Fehérboros provance-i csirkecombok
- 2013.05.10.
- 7
Régebben sokat készítettem ezt az ételt, de aztán valahogy feledésbe merült. Valamelyik nap a kezembe akadt a provance-i fűszerkeverék, ami már elég régi volt ugyan, de a recept ugyanaz rajta. A fűszert nem is használtam, mert van itthon új az azóta tovább bővült gyűjteményemben. Akinek nincs ilyen fűszerkeveréke, az se essen kétségbe, rozmaringot, csombordot, kakukkfüvet, majorannát és oregánót kell csak beletennie (ezt tartalmazza ugyanis a fűszerkeverék)Én kicsit "tovább készítettem" a receptet a leírtnál, így szerintem sokkal gusztább lett.Hozzávalók1 kg csirkecomb vegyesen1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymapici olaj1,5 dl fehérbor2 dl víz2 ek paradicsompüré1 teáskanál provance-i fűszerkeverék1 ek kukoricakeményítősó, borsElkészítésA combokat sózzuk, borsozzuk és az olajon pár perc alatt egy kérget sütünk nekik (serpenyőben), kivesszük az olajbólés félre tesszükA hagymát félbe vágjuk, majd felkarikázzuk és a hús alatt maradt olajon elkezdjük pirítani, kb 5 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük a borral és a vízzel, ízesítjük fokhagymával és a fűszerkeverékkel, visszatesszük a húst és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük őket.Mikor a hús átpuhult, akkor kiszedtem (na, ezt a részt már nem írja a fűszer hátulján lévő recept), tepsibe raktam és 220 fokon néhány perc alatt pirosra sütöttem. Ezalatt a visszamaradt levet kukoricakeményítővel besűrítettem.Kurkumás barnarizzsel tálaltam.
A szerzőről
Táncoló fakanál